DIY – flagranke af stofrester

Sommeren er for mig lig med udendørshygge i de lyse sommeraftener. Vi har efterhånden haft en del lune aftener her i nord (ja, hvem skulle have troet det!?), og så er det da bare hyggeligt med en flagranke 😀

Det er et godt begynderprojekt, hvis man ikke har den store erfaring i symaskiner. Desuden er det godt til at få ryddet op i alle de små rester stof, man til tider kan have liggende. Jeg har her lavet en 3-trins guide til, hvordan man syr en flagranke.

Som en ekstra lille ting, har jeg lavet en video til min youtubekanal, hvor jeg viser, hvordan man laver et trekantet flag hertil. Se videoen i bunden af siden.

Du skal bruge:

  • forskellige stofrester
  • kantebånd
  • symaskine og tråd
  • knappenåle
  • strygejern og -bræt

Sådan gør du:

  1. Først skal flagene klippes i forskelligt stof. Lav en skabelon af papir i den ønskede størrelse – så bliver det lettere at få klippet mange helt ens. Husk at klippe to trekanter til hvert flag! Jeg har 10 flag i min ranke.

2. Flagene skal nu sys sammen. Husk at lægge stoffet ret mod ret. Jeg har lavet en video, hvor jeg viser, hvordan man syr flaget – se den her!

3. Når flagene er syet sammen og vendt til retsiden igen, skal de stryges flade. Tag dit kantebånd og stryg det på midten. Hæft flagene fast inde i kantbåndet med knappenåle. Jeg har valgt, at der er 10 cm mellemrum mellem mine flag.

 

Og her er det endelige resultat af min, som hygger over spisebordet i sommeren 🙂

Husk at kigge forbi min youtubekanal, hvor der er flere gode DIY videoer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s