Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

Løgsuppe minder mig om barndom hjemme i Skagen, når mor diskede op med endnu en af sine lækre retter. Det minder mig også om sydeuropæisk sommerstemning. Der findes et væld af udgaver af den klassiske ret, men jeg udfrittede min mor efter hendes opskrift, der jo som regel er den bedste 😉

Jeg valgte at bruge rødløg til min version, selvom den originale er med almindelige løg. Synes nu egentlig farven blev ret fin, og smagsmæssigt er der ikke den store forskel. Det er en simpel opskrift og en ret, der ikke falder for tungt, perfekt til en afslappet sommeraften ❤

Du skal bruge (4 pers.):

  • 1 kilo løg
  • 3 terninger af kyllingebuilllon
  • 1,5 l vand
  • salt/peber
  • muskatnød

Sådan gør du:

Skræl løgene og skær dem ud således, at de beholder den lange “ringform”. Steg dem let i en gryde, indtil de bliver gennemsigtige. Hæld vandet i, og bring det i kog. Tilsæt bouillonen og salt/peber og muskatnød efter smag.

Server retten med ristet brød med ost, hvidløg og frisk timian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s