DIY: eventyrlige figurer af silk clay

Hvem elsker ikke eventyr og figurer, der slipper fantasien løs? Havfruer, fantasidyr, vulkaner og dinosaurer var nogle af de ting, som jeg forleden lavede sammen med børnene i skolen. Jeg vikarierede i billedkunst for en kollega, og de var i gang med et ret sjovt projekt – nemlig fantasifigurer af silk clay.

Silk clay eller soft clay, som det også kaldes, er en form for ler i farver, som man kan lave alverdens ting ud af det. Leret er let at forme og praktisk, da farverne ikke smitter af – man bliver altså ikke blå og rød i hånden 😉 Når man har formet sin figur, skal den blot stå og tørre ind. Dvs. ingen stor lerovn eller lignende er påkrævet!

Ved havfruen her begyndte jeg nedefra med halen og arbejdede mig op efter. Jeg synes, hun er blevet ganske fin… af min første silk clay figur at være! Det var et rigtig hyggeligt projekt, så værd at anbefale, hvis man skal have en kreativ stund med børnene… eller for sig selv 😛 Nu står hun i hvert fald fint og pynter på mit kontor.

Tip: til de lyse sommeraftener med familien. For at gøre lidt ekstra ud af det, kan du tage familien med ud i sommeren og samle – det kan være drivtømmer, strandsten, grene, bark eller store svampe. Lad figurerne indtage naturmaterialerne, og skab et fantasiunivers på børneværelset.

❤ God fornøjelse ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s