Muffins af æg – perfekt til madpakken

Jeg lægger tit hovedet i blød omkring, hvordan jeg kan gøre min frokost på skolen så lækker som mulig. Madpakken skal jo gerne være både sund og inspirerende, og så er det rart at kunne lave den dagen før, så morgenen ikke bliver alt for presset. I sidste uge lavede jeg de her muffins af æg og grøntsager. De er meget simple at lave og virkelig lækre, og så er det perfekt til lige at få ryddet op i grøntsagsskuffen i køleskabet 😉

Du skal bruge (10 muffins):

  • 5 æg
  • 1/2 dl fløde eller mælk
  • salt/peber
  • 1 ts muskatnød
  • fyld af grøntsager og kød efter smag

Sådan gør du:

Kom æg, fløde, salt, peber og muskatnød i en skål og pisk det sammen. Fordel massen i muffinbeholdere. Fordel nu fyldet jævnt i dine muffins. Vær opmærksom på, at massen hæver op i ovnen, så formene skal kun være omkring 2/3 fyldt. Her har jeg brugt løg, rød og gul peber, friske bønner og ærter fra frost. Der er også en rest spegepølse skåret i små bidder.

Giv dine muffins 25-30 minutter i ovnen ved 200 grader.

Tip!

Server dem i madpakken med en skive brød. Prøv at variere fyldet. Du kan bruge stort set alt, hvad du har af grøntsager og kød, der ikke er råt. Ved at putte lidt grov pasta deri, får de mere fylde. Velbekomme 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s