Opskrift på hjemmelavet myntelikør

Jeg har brugt en skøn og solrig kristi himmelfart i Skagen, hvor mine forældre bor, og som sædvanlig har vi altid mange projekter. Denne gang stod den bl.a. på snapse- og likørbrygning. Det er fantastisk, når man kan bruge de råvarer, der gror omkring én, og i mine forældres have, omkring deres lille andedam, gror der mynte. Derfor faldt valget på myntelikør – og den blev lækker!

Du skal bruge (1/2 liter):

  • 5 topskud fra mynten
  • 1,5 dl rom
  • 5 ss akaciehonning
  • Brøndums snaps

Sådan gør du:

Hæld godt en dl Brøndums snaps i en morter sammen med topskuddene fra mynten. Knus dem og lad det trække i ca. 30 minutter. Bland honning og rom i en skål. Si mynteblandingen gennem et tefilter. Hæld de to blandinger på flasken igennem en tragt, og fyld op med snapsen.

Jeg har brugt en halvliters gammeldags mælke-/flødeflaske, som jeg synes er rigtig charmerende. Har også puttet en gren i fra mynten. Vi sad i mine forældres drivhus og prøvesmagte den – og var rigtig tilfreds! Det klæder likøren at være iskold, når man drikker den 🙂

One thought on “Opskrift på hjemmelavet myntelikør

  1. Pingback: Skagenstemning, inspiration og lyse sommerdage | NORTHERN by duhn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s