Blueberry Cheese Cake – opskrift på verdens bedste

Jeg brugte weekenden hjemme hos mine forældre i Skagen, og det er efterhånden lang tid siden, jeg har været hjemme… næsten et år! Derfor nød jeg den i fulde drag med familiehygge, gåtur i skoven, shopping og spændende projekter, jeg vil fortælle mere om her i ugen. Når jeg er hjemme, bliver jeg altid forkælet med mine livretter, og min mors blueberry cheese cake er absolut én af dem. Den er også oplagt til påskens fester, da den er frisk og smuk at se på – lige til at få forårsfornemmelser af! 

Som en lille detalje har min mor plukket bærerne omkring vores hytte i Norge i efteråret -sejt at være bare en smule selvforsynende 😉 Her kommer opskriften, smid gerne en kommentar om, hvad du synes – og velbekomme!

Du skal bruge / sådan gør du:

  • 8 stk digestive kiks
  • 1 ss sukker
  • 30 g kærgården

Margarinen smeltes I en tærteform I mikroovnen. Kiksene knuses og blandes med sukker og margarine i tærteformen.

  • 200 g solbær, blåbær eller bl skovbær
  • 5 ss sukker
  • Kartoffelmel

Bærrene koges med lidt vand (ca 5 ss), tilsættes sukker og tages af varmen. Kartoffelmel røres ud i koldt vand i en kop og tilsættes bærrene til en tilpas tykkelse er opnået.

  • 1 pakke flødeost
  • 150 g flormelis
  • 2 ts vanillesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Flødeost og flormelis røres sammen til det er blødt. Vanillesukkeret røres i. Fløden piskes og blandes i, hvorefter det hældes i tærteformen.

Grøden hældes over, når den er afkølet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s