Nordkap – nærmest verdens ende

img_1060

Jeg har sådan en uskrevet liste over “places to see before I die” inde i mit hoved, og Nordkap lå temmelig højt på denne liste. For et par år tilbage kastede min kæreste og jeg sammen med mine forældre os ud i at tage den lange tur mod nord i autocamper. Vi kørte den mest direkte vej op igennem Sverige og Finland, havde et par dage, hvor vi overnattede på selve Nordkap klippen; dernæst fulgte vi den norske kyst ned og endte vores rejse i Oslo. Vi gjorde turen på omkring tre uger, og sikke et eventyr!

Der er mange, der ikke ved, at der faktisk er lige så langt til Nordkap, som der er til Rom fra Danmark, og på de små norske veje, tager det væsentlig længere tid. Vi gjorde mange stop undervejs, hvor vi så nogle meget unikke natur- og kulturområder, og med den ødethed, der er på denne rute, følte vi os virkelig, som om vi nærmest var rejst til verdens ende.

Den første dag på Nordkap havde vi fantastisk vejr, som det kan ses på billederne her, og om natten kunne vi følge solen, som aldrig gik ned i horisonten. Det gjorde det svært at sove, at vi havde midnatssol – så sovebriller er absolut nødvendigt!

Dagen efter kom en voldsom front rullende ind over os, og har nogle vilde billeder af det, som jeg lægger ind senere. Det er en af de ting, jeg elsker ved Norge: vejret kan forandre landskaberne totalt – og det er ret fascinerende, når naturen virkelig folder sig ud.

img_1071img_1070 img_1089

Mønterne her står som et kunstværk oppe på klippen, og det hedder “Barn af Jorden”. 7 børn fra forskellige steder i verden blev bragt sammen på Nordkap, og i løbet af en uge skulle de skabe værket i fællesskab. Det er et symbol på samarbejde og venskab på tværs af race, kultur, politik og religion – et ret fint symbol efter min mening.

img_1045

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s