Marokko – gedemarked, appelsintræer og berberfolket

IMG_4164IMG_3944“Don’t look lost!” Det er kodeordet, når du besøger gaderne i Marrakech, hvor de handlende er mere end ivrige efter at shanghaje dig ind i deres butik under selv de mest fantasirige påskud. Og du kan være helt sikker på at blive snydt 😉 Når det så er sagt, er priserne set ift. vores stadig meget rimelige, når bare man selv er lidt kritisk, så selvom det er til turistpriser, man får det til, er der stadig grundlag for en god handel.

Jeg har i sidste uge opholdt mig i Marrakech og Atlasbjergene, som omkranser byen mod øst. Det har været en stor oplevelse, som jeg vil dele her på bloggen de næste uger – måske til inspiration… Det har været en oplevelse på så mange måder, og nu, hvor jeg er kommet hjem, føles det som om der er gået langt mere end blot en uge. Indtrykkene fylder mere end sædvanligt.

Hvad der virkelig har brændt sig ind i min erindring og som jeg absolut skal opleve mere af i fremtiden er livet i bjergene, hvor jeg fik en helt særlig ven, der inviterede mig ind i hjertet af sit hjem. Hvor jeg så kvinder arbejde i primitive skure og børn lege i de støvede gader i middagspausen, før skolen startede igen. Jeg sad på en terrasse dybt inde i bjergene i en afsondret landsby, hvor en kvinde jeg kun så øjnene af igennem sit tørklæde lavede mig den bedste mad, jeg overhovedet fik på turen, mens jeg nød solen og den helt uspolerede udsigt til bjergene. Men nu forhaster jeg mig. Lad os vende tilbage til Marrakech’ gedemarked, slangetæmmere og appelsintræer.

Her er indtil videre lidt billeder fra Marrakech 🙂

IMG_4143IMG_3424IMG_4206IMG_3887IMG_3925

One thought on “Marokko – gedemarked, appelsintræer og berberfolket

  1. Pingback: Gensyn med Marokko: Marrakech – Atlasbjergene – Dadeldalen | NORTHERN by duhn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s